Βουτιά στα παραμύθια


Αναλαμβάνοντας την Α΄ τάξη, η πρόθεσή μου ήταν να μη συνδέσουν τα πρωτάκια μου το βιβλίο  -μόνο με τα σχολικά βιβλία και τη σχολική διαδικασία της γνώσης, αλλά να αναπτυχθεί η φιλαναγνωσία τους ως στάση ζωής-. Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης επιλέχθηκε και ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα με τον τίτλο: "βουτιά στα παραμύθια".

 Από την αρχή της χρονιάς διαβάζαμε στην τάξη παραμύθια, ιστορίες, ποιήματα. Τα συζητούσαμε, τα ζωγραφίζαμε, τα επαναδιηγούμασταν.
 'Οταν κατέκτησαν την αναγνωστική ικανότητα και την ικανότητα της γραφής, επισκεφτήκαμε την Σχολική βιβλιοθήκη και ξεναγηθήκαμε από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Συκούδη. Τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία, τα διάβασαν και τα παρουσίασαν στην τάξη.Μιλήσαμε για τα επαγγέλματα γύρω από το βιβλίο. 
Η πρώτη απόπειρα να γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι ήταν το βιβλίο : "Η ομάδα μας" και γοήτευσε τους μικρούς μου μαθητές, με αποτέλεσμα την παραγωγή και ενός δεύτερου βιβλίου -ημερολόγιου της τάξης που του δώσαμε τον τίτλο: "Έτσι τελειώσαμε την πρώτη τάξη!" 
Περήφανα σας παρουσιάζουν την προσπάθειά τους.

Η ομάδα μας

κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις το βιβλίο


Έτσι τελειώσαμε την πρώτη τάξη!

κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις το βιβλίο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)