Εξ αποστάσεως μαθήματα

Αγαπητοί γονείς
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία λογαριασμών από τα 3/4 των μαθητών. Μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να γίνει η εγγραφή στο σχολικό δίκτυο και των υπόλοιπων στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ .
Όσοι έχουν λογαριασμό θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα https://eclass.sch.gr/ και να εγγραφούν στα ηλεκτρονικά μαθήματα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ήδη χάρη στην προσπάθεια του συνόλου των εκπαιδευτικών - και η οποία ήταν πολύ μεγάλη και δύσκολη - έχουν δημιουργηθεί μαθήματα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα κάθε τάξης. Τα μαθήματα αυτά πρέπει να τα παρακολουθούν οι μαθητές.

Αγαπητοί γονείς
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι περνούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Υπάρχουν δυσκολίες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν καταβάλει τιτάνια προσπάθεια και για πολλές ώρες προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο πλάνο εργασίας. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έρθουν σε "επαφή" με τα ψηφιακά μαθήματα του σχολείου. Γι' αυτό :
1. Δημιουργήστε ένα πλάνο εργασίας των παιδιών σας. Για παράδειγμα μετά το πρωινό ξύπνημα  σε καθημερινή βάση το παιδί σας θα έχει στο πρόγραμμα το χρόνο που θα ασχολείται με τα ψηφιακά μαθήματα.
2. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ασχολείται πράγματι με το μάθημα κι όχι με κάτι άλλο. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστή, tablet, κινητό) με τον οποίο όμως μπορούμε να περιηγηθούμε και σε άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Το μέσον είναι πειρασμός. Να έχετε τον έλεγχο του παιδιού σας όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ότι αυτό γίνεται μόνο για τα ηλεκτρονικά μαθήματα.
3. Μην αγχώνεστε και μην πιέζετε τα παιδιά. Με τα εξ αποστάσεως μαθήματα γίνονται στη φάση αυτή εργασίες κυρίως επανάληψης και εμπέδωσης αυτών που έχουν διδαχθεί. Δεν πρέπει να τελειώσουν όλα τα μαθήματα που υπάρχουν στην πλατφόρμα σε μια μέρα. Τις εργασίες που περιλαμβάνουν τα μαθήματα τις κάνουν μόνα τους τα παιδιά και τις αυτοαξιολογούν εκτός κι αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες από τον εκπαιδευτικό. Στόχος μας δεν είναι απλά να καλύψουμε μια διδακτική ύλη, αλλά μέσα από ένα διαφορετικό περιβάλλον να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να αναζητήσουν νέους τρόπους προσέγγισης της γνώσης, να γίνουν τα ίδια οι "δάσκαλοι" του εαυτού τους.
4. Να είστε σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς. Όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν ότι καλύτερο για τα παιδιά έτσι ώστε να μηδενιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της απομάκρυνσης των παιδιών από το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκονται μακριά από τα παιδιά. Είναι δίπλα τους με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι πρέπει να τους αισθάνεστε κι εσείς και τα παιδιά σας. Μη διστάζετε να τους συμβουλευτείτε σε ότι σας προβληματίζει σχετικά με τη διαδικασία αυτή. 

Τέλος όσοι δεν έχουν δώσει στο σχολείο τα στοιχεία επικοινωνίας, έστω και τώρα να το κάνουν, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί τους ούτε να τους ενημερώνουμε για ότι έχει σχέση με το παιδί τους


Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που βιώνουμε μπορούμε να τις 

ξεπεράσουμε. Το σχολείο είναι πάντα στη διάθεσή σας.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ο Διευθυντής
Καβάζης Γιώργος




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)