ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΓΚΑΤΣΟ

Εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
Στα μονοπάτια της ιστορίας με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου μας σεργιάνισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου στην εκδήλωσή του την Παρασκευή 19 Μαΐου.
Με μια καλλιτεχνική και ιστορική προσέγγιση των γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι σήμερα, πέρασαν μπροστά μας σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, ντυμένες με τους μελοποιημένους στίχους του Νίκου Γκάτσου. 
Οι ένδοξες στιγμές της χώρας μας, οι ηρωικές στιγμές των Μακεδόνων αυτοκρατόρων και των Ακριτών, οι στιγμές περηφάνιας των κλεφτών κι αρματολών, του Νικηταρά και των απανταχού ηρώων της σύγχρονης ιστορίας δεμένες  με τις τραγικές στιγμές του έθνους έφεραν στο προσκήνιο, τόσο την ποιητική όσο και την ιστορική μνήμη.
Μέσα από την εκδήλωση αναδείχτηκε η διαχρονική εναλλαγή της ιστορίας. Με πολύ έντεχνο τρόπο και μέσα από προσεγμένα video συνδέθηκε και παραλληλίστηκε η δυστυχία των βίαια εκδιωχθέντων και άδικα σφαγιασθέντων μικρασιατών με τους σύγχρονους μάρτυρες και πρόσφυγες των χωρών της Ανατολής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η χορωδία των μικρασιατών με την μουσικό κ. Ελίζαμπεθ Χορόση, και το νεανικό συγκρότημα του Λυκείου με τους Αντωνέλλη Βασίλη (μπουζούκι) Ευαγγελίδου Θεοδώρα (βιολί) Ιμέρι Νικόλα (κιθάρα) Μαδεμλή Κωνσταντίνα (τραγούδι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Δήμαρχος Θάσου κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ, η Πρόεδρος του Δημαρωγού κ. Νικήτα Αγγελική, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χάρης Θεοχαρίδης, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Θάσου κ. Παπαλαζάρου Μαρία και γονείς των μαθητών του σχολείου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)