Litter Less - Δραστηριότητες στο σχολείο

Δ΄ ΤΑΞΗ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑΣΟΥ


Στα πλαίσια του φετινού προγράμματος Litter Less, η τάξη μας πραγματοποίησε μερικές δραστηριότητες και έρευνες.

1η έρευνα στο σχολικό χώρο
  1. Εξετάσαμε τα απορρίμματα στο καλαθάκι της τάξης, έγινε καταγραφή των σκουπιδιών και διαπιστώθηκε ότι τα απορρίμματα είναι κυρίως χαρτί (μερικές φορές ελάχιστα γραμμένο),συσκευασίες από προϊόντα κολατσιού, πλαστικά μπουκάλια νερού ή χαρτί περιτυλίγματος φαγητού, φλούδες φρούτων. Ελέγξαμε ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΕΙ ή ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Την επόμενη μέρα φάγαμε όλοι μαζί το κολατσιό μας και μαζέψαμε τα σκουπίδια μας. Διαπιστώθηκε πως κάποια παιδιά είχαν λιγότερα σκουπίδια και αυτό ήταν αφορμή να συζητήσουμε για τις διαφορετικές συνήθειες. Φτιάξαμε επίσης το κολάζ του σκουπιδοπρωινού μας και βάζοντας το στον τοίχο διαπίστωσαν πως δεν τους αρέσει να βλέπουν τα σκουπίδια τους και ότι αν κάθε μέρα τοιχοκολλούμε τα σκουπίδια μας σε 2-3 βδομάδες οι τοίχοι της τάξης μας θα γέμιζαν.



ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!

  1. Εξετάσαμε το περιεχόμενο των κάδων της αυλής του σχολείου (ανακύκλωσης και συμβατικών) και διαπιστώσαμε ότι στους συμβατικούς κάδους υπήρχαν επίσης υλικά που θα μπορούσαν να είναι αλλού. Συζήτηση και έρευνα για το τι μπορούμε να κάνουμε.



ΔΡΑΣΕΙΣ
  • Πείραμα με το θάψιμο των σκουπιδιών στο χώμα και κατασκευή σε μπουκάλι κομποστ ,με σκοπό να γνωρίσουν  οι μαθητές ποια απορρίμματα διαλύονται επιστρέφουν στη φύση και ποια όχι.
      


  • Παραγγελία κάδου για κομποστ, με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου μας και εγκατάσταση του στην αυλή μας

  • Ενημέρωση των άλλων τάξεων από ομάδες μαθητών της τάξης για τον  μπλε κάδο ανακύκλωσης και τον κομποστοποιητή του σχολείου μας 

  • Σύνταξη ενημερωτικού φυλλαδίου και μοίρασμα στις τάξεις.

  • Συνθήματα γραμμένα από τα παιδιά και αναρτημένα στους τοίχους.

  • Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)