ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 

ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός. Ξεκινάει μια καινούργια χρονιά με δύσκολες – όπως και την προηγούμενη χρονιά -  συνθήκες. Όσες όμως κι αν είναι οι δυσκολίες με σύνεση και υπομονή θα αντλήσουμε τη δύναμη να τις ξεπεράσουμε.  Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάσταση αυτή και όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας. Ο αγιασμός θα γίνει στις 09.00. Τα παιδιά θα έρθουν στις 8.30 με τις μάσκες τους και την κάρτα εισόδου στο σχολείο που θα δηλώνει ότι έγινε το self - test.

α) Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου οι μαθητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός, καθώς και αυτοί/ες με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το υπόδειγμα (Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε). Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (selftest) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

 Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

1.                  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

 

ΦΕΚ 4187/Τεύχος B’ /10.09.2021

Άρθρο 2

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουρ­γικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) εί­ναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους/τις μαθητές/τριες ηλικίας τεσσάρων (4) ετών και άνω δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της προστα­τευτικής μάσκας. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρ­κεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης. Επειδή δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Η οδηγία αυτή αφορά σε όλες τις περιοχές της Επικράτειας, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση.

 

2.                   τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

3.                   οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

4.                   η χρήση αντισηπτικών,

5.                   οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

6.                   οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

7.               τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

 

Καλή και δημιουργική και ασφαλή χρονιά σε όλους

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)