Πρόγραμμα e-twinning


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το έργο έχει ως στόχο να παρουσιάσει τον τόπο κατοικίας των συμμετεχόντων μαθητών και πιο συγκεκριμένα την ιστορία του τόπου τους, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες του τόπου που διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα. 

ΣΤΟΧΟΙ
1) Επαφή των μαθητών με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους
2) Εξοικείωση των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων με την ιστορία και τον πολιτισμό των τόπων των μαθητών των άλλων σχολείων
3) Παρουσίαση των παραπάνω πληροφοριών στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας αλλά και των άλλων σχολείων
4) Συνεργασία μεταξύ των μαθητών του ίδιου σχολείου αλλά και μεταξύ των συνεργαζομένων σχολείων
5) Παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού με τις πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι μαθητές του κάθε σχολείου θα συγκεντρώσουν τις πληροφορίες για τον τόπο τους, τόσο με αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε βιβλιοθήκες, όσο και με συνεντεύξεις ανθρώπων του τόπου τους.
Αφού ομαδοποιήσουν τις παραπάνω πληροφορίες, οι μαθητές του κάθε σχολείου θα δημιουργήσουν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τον τόπο τους.
Μέσα από επισκέψεις μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων και μέσα από τηλεδιασκέψεις, θα γίνεται η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων.
Οι μαθητές της Μενεμένης, χρησιμοποιώντας το υλικό όλων των σχολείων, θα δημιουργήσουν εφαρμογή στο scratch που θα παρουσιάζει τις πληροφορίες για τον τόπο όλων των μαθητών, καθώς και παιχνίδι στο scratch με ερωτήσεις πάνω σε αυτές.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1) Η δημιουργία ενός πλήρους έντυπου και ηλεκτρονικού προϊόντος με τα αποτελέσματα της έρευνας των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων
2) Η παρουσίαση του παραπάνω υλικού στους μαθητές του κάθε σχολείου και της τοπικής κοινωνίας
3) Η παρουσίαση του παραπάνω υλικού σε μαθητικά συνέδρια πληροφορικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)