Virtual School

Πρώτη παρουσίαση του Virtual School παρουσία του έλληνα επίτροπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας (νυν πανεπιστημιακό κόμβο Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος) μία σημαντική εκδήλωση. Σε αυτήν μάλιστα παραβρέθηκε και ο  Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Δημιουργείται ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για την εκπαίδευση και την προφύλαξη από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικούς κινδύνους των ανθρώπων.
Πρόκειται για ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που δοκιμάστηκε τους προηγούμενους μήνες σε 10 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του 2ου δημοτικού σχολείου Λιμένα Θάσου και του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
Στο φυσικό χώρο ενός σχολείου -σε μία μακέτα που φτιάχνουν οι ίδιοι οι μαθητές- προστίθεται ψηφιακή πληροφορία που είναι ένα έκτακτο γεγονός επτά διαφορετικών σεναρίων. Μέσω του προγράμματος και του ειδικού λογισμικού οι μαθητές μαθαίνουν πώς να αντιδρούν σε ένα έκτακτο περιστατικό. Όλα αυτά γίνονται σε καθεστώς της λεγόμενης «επαυξημένης πραγματικότητας».
Κι ενώ το σχέδιο δοκιμάστηκε ήδη στα σχόλια που προαναφέρθηκαν, στόχος των δημιουργών του είναι να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης. Στη συνέχεια και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά -δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Εμμανουηλίδης (μέλος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος)-  προκλήθηκαν από την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι Αττικής το Καλοκαίρι του 2018. Ο κ. Εμμανουλούδης ανακοίνωσε το διεθνές workshop με την συμμετοχή του ευρωπαίου επιτρόπου.
Η εκδήλωση την Παρασκευή έγινε από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί και προσέλκυσε ενδιαφέρον ξένων επιστημόνων αλλά και μέσων ενημέρωσης. Στην ομάδα δούλεψαν οι καθηγητές Αύγουστος Τσινάκος, Γιάννης Καζανίδης και Γιώργος Τερζόπουλος.
Μία νέα δομή του είναι η ενημέρωση και η προετοιμασία των κοινωνικών ομάδων από το ενδεχόμενο καταστροφών. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, διαδικασία εκπαίδευσης και προφύλαξης με την ονομασία «Virtual School».  Η πρώτη παρουσίαση έγινε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το πρωί στο πρώην ΤΕΙ και υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη.
 Δημιουργία μακέτας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ (Γ ΤΑΞΗ)